Illustrator worden, hoe doe je dat?

pentekening van een tekenende hand, illustratie van Hilde ReurinkVoor de serie artikelen op deze weblog ‘illustrator in beeld’ interviewde ik (op het moment dat ik dit schreef) 18 illustratoren. Eén van de vragen die ik stelde was: Heb je een tip voor mensen die ook graag illustrator willen worden?
Uit alle antwoorden koos ik de 10 beste tips, doe er je voordeel mee!

10 tips van illustratoren

  1. ‘Ontdek eerst waar je kracht ligt, wat je leuk vindt en ga dan met materialen experimenteren, zodat je net dat ene materiaal tegenkomt waarmee jij je zeker voelt en graag tekent.’ (Tip van illustrator Marvin Corneille)
  2. ‘Elke dag tekenen en kritisch kijken naar wat je beter kunt doen.’ (Tip van illustrator Mirthe van der Bijl)
  3. ‘Naast een creatieve geest moet je dit werk ook echt willen doen en er 100% voor gaan. Daarbij is discipline en inzet tonen een vereiste.’ (Tip van illustrator Anna Sikkes)
  4. ‘Probeer te focussen op waar jij goed in bent.’ (Tip van illustrator Marit de Wolf)
  5. ‘Doen, doen, doen! Leren doe het je beste door het te doen. Kijk op internet naar goede artiesten. Bestudeer hun werk.’ (Tip van illustrator Tessa van Balen)tekening van een robotje, illustratie van Hilde Reurink
  6. ‘Twijfel niet, ga af op je gevoel en ontwikkel je eigen stijl.’ (Tip van illustrator Francien van Lang)
  7. ‘Véél tekenen naar de waarneming.’ (Tip van illustrator Riët Stegehuis)
  8. ‘Ontwikkel een gedegen portfolio, presenteer je op sociale media en creëer een fanbase.’ (Tip van illustrator Gerben den Heeten)
  9. ‘Je moet je kunnen verplaatsen in de klant én in de doelgroep voor wie de illustratie bestemd is.’ (Tip van illustrator Anke Nobel)
  10. ‘Gewoon door blijven gaan met tekenen. Laat je werk zien en wie weet waar je komt!’ (Tip van illustrator Serena Westra)

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje