Deze week had ik een nieuwe opdracht: het ontwerpen van een logo voor een evenement. De opdrachtgeefster had op Pinterest een moodboard gemaakt met daarop foto’s in de sfeer van het evenement. De kleur turquoise was prominent aanwezig op haar moodboard. Zij associeerde turquoise vooral met ronde, sierlijke vormen en vrouwelijkheid. Haar moodboard inspireerde mij tot het ontwerpen van een ovalen turquoise logo met daarin in handgeschreven letters de naam van het evenement.

Het maken van moodboards of collages helpt je om je gedachten zichtbaar te maken, om ze ordenen en om tot nieuwe inzichten te komen.

Een collage is ook een prachtig hulpmiddel om creatiever te denken. Je dwingt je hersenen om in beelden te denken en om verschillende beelden met elkaar in verband te brengen, te associëren.

Dat een collage prima werkt als inspiratie voor nieuw werk zie je op de onderstaande foto’s.

collage met denkende mensen

Ik wilde graag een collage maken over het onderwerp associëren. Ik begon met het zoeken in tijdschriften naar plaatjes van denkende mensen. De plaatjes knipte ik uit en plakte ik op een groot vel papier.

illustratie van denkend meisje op achtergrond van aquarelverf

De collage met de denkende mensen gebruikte ik als inspiratiebron voor een nieuwe collage. De grote vlek met aquarelverf en de tekening van het meisje ontstonden n.a.v. de 1e collage.

foto van een tafel met materiaal om een collage te maken

Ja, zo werk ik, let niet op de troep;) Geschikte plaatjes voor de collage zoeken in tijdschriften, uitknippen, eindeloos zoeken naar de beste compositie en dan opplakken.

mixed media collage over het onderwerp associeren

Het eindresultaat bewerkte ik digitaal na in Photoshop.

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje