Maak een illustratie op basis van de zin:
‘Je hoeft het schip maar 1 graad uit de koers te halen en je komt in een andere haven aan’.
Dát was de vraag van Tess en Karin van DATBureau. Sinds december vorig jaar ben ik freelance illustrator voor DATBureau, een Amsterdams ontwerp bureau.

Karin en Tess zijn druk bezig met een nieuwe site en van elke illustrator die voor hen werkt plaatsen ze een illustratie op de website. Zo kunnen opdrachtgevers zien welke stijl de verschillende illustratoren hebben.
Een mooie aanvulling voor de site van DATBureau, maar ook een mooie kans om mijn werk te tonen. detail collage illustratie met luchtballon. Ontwerp: Hilde Reurink

##Brainstormen

Het kostte wat tijd voor ik een écht goed idee had.
Ik wilde géén schip maken, maar wat dan wel? Een LUCHTschip, dat kan natuurlijk ook!
Ja, ik zou een luchtschip gaan tekenen en misschien ’iets’ met een gradenboog.
Al brainstormend kwam ik uit op het verhaal van een luchtballon die twee richtingen uit kan gaan: naar Amsterdam of naar Parijs.

##Idee uitwerken

Ik maakte schetsen van een molen, tulpen, Zaanse huisjes, een cafeetje en de Eiffeltoren. Met zwarte fineliner trok ik de lijnen over. Deze handgemaakte tekeningen waren het startpunt voor de collage.
Ik scande de tekeningen en kleurde ze daarna digitaal in. In Photoshop een nieuw document aanmaken, de beelden plaatsen, verschuiven en net zo lang puzzelen tot het naar m’n zin was. Met foto’s van gras, wolken, een geodriehoek en stenen voegde ik wat realisme toe aan de illustratie. De zeemeeuw, het hondje en de vrouw zijn ook foto’s.

Het resultaat? Een vrolijke collage met frisse Hollandse kleuren.

collage illustratie met luchtballon, molen, tulpen, Zaanse huisjes, Eiffeltoren. Ontwerp: Hilde Reurink.

Vind je de illustratie leuk?
Ik heb er een wenskaart van gemaakt, hij is te koop via Kaartje2go.

detail collage illustratie met luchtballon. Ontwerp: Hilde Reurink detail collage illustratie met luchtballon. Ontwerp: Hilde Reurink

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje