365-dagen-project tekenen, dag 10

Voor mijn 365 dagen tekenproject werk ik met thema’s. Elke week kies ik een ander onderwerp of techniek. Deze week was dat handlettering (het tekenen van mooie letters) in combinatie met illustraties. Vandaag tekende ik een ontwerp voor een ‘Save the Date’ trouwkaart.

Save the Date kaart

Mensen die gaan trouwen sturen familie en vrienden tegenwoordig vaak een ‘Save the Date’ kaart. Met een save-the-date-kaartje laat je de gasten weten dat jullie gaan trouwen en wanneer. Je verstuurt het kaartje vóór de officiële huwelijksuitnodiging, zodat genodigden de datum vrij kunnen houden in hun agenda.

Save the Date kaartontwerp met illustratie van floppy disk en handlettering tekst, © Hilde Reurink

Floppy disk illustratie

Het Engelse werkwoord ‘Save’ heeft meerdere betekenissen en dat is leuk om te verwerken in een illustratie. In mijn Save the Date kaartontwerp tekende ik daarom een floppy disk (weet iemand nog wat het is?). De illustratie en de handlettering tekst tekende ik met zwarte fineliner (watervast, dikte 0.2). De rood/roze kleur is van een Aquamarker. Voor de grijze vlakken en de schaduwen gebruikte ik een tekenpotlood dikte 4B.

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje