Er was eens een beginnende illustrator die gek was op experimenteren. Ze speelde naar hartelust met tekenmateriaal, kleuren en technieken. Haar creativiteit kende geen grenzen, maar er ontbrak nog iets…

illustratie met fotocollage van experimenterende illustrator in laboratorium, © Hilde Reurink

Besluiteloosheid

…een eigen stijl, dát miste ze. Er zat weinig eenheid in het werk dat ze maakte. Ze huppelde van potlood naar acrylverf, sprong van papier naar canvas en danste van analoog naar digitaal. Tja, kiezen is nooit haar sterkste punt geweest😉. Maar…haar besluiteloosheid werd haar kracht toen ze op een dag een lumineus idee kreeg. COLLAGES. Dat was het!

Collages

Collages zijn ideaal voor creatieven die niet kunnen of willen kiezen, want ALLES MAG bij de collagetechniek. Je combineert handgetekende elementen met foto’s, je knipt en plakt, scheurt en schildert. En Photoshop is je beste vriend als je alles tot een harmonieus beeld wil samenvoegen.

Geldwolf, fotocollage met wolf in pak, geïnspireerd op film The Wolf of Wall Street, © Hilde Reurink

Nieuwe opdrachten

De illustrator maakte collages ter illustratie van boeken, tijdschriften, wenskaarten, posters, ja zélfs voor zakelijke flyers! En weet je wat er tóen gebeurde? Mensen gingen het werk van de illustrator herkennen. Ze kreeg nieuwe opdrachten op basis van de vrolijke, levendige collages die ze op haar weblog plaatste. En zó kwam het dat de illustrator tot haar eigen verbazing (en geheel onverwacht) tóch haar eigen stijl vond.

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje