Zwolle inspiratie voor illustratie

Op de eerste dag van 2017 maakte ik een illustratie met mijn stad Zwolle als inspiratiebron. Ik schreef het woord ‘Zwolle’ in sierlijke letters. Vervolgens illustreerde ik de gehandletterde tekst met kleine tekeningen. De pentekening laat zien wat Zwolle voor mij als stad betekent.

handlettering illustratie Zwolle

Handlettering Zwolle met tekeningen

In en om het woord Zwolle maakte ik kleine illustraties die te maken hebben met de stad. Zo zie je o.a. grachtenhuizen, een park, een meisje dat wandelt, een fiets, een bekende fontein in Zwolle en nog veel meer. Ook de Sassenpoort heb ik getekend. Hieronder de tekening van iets dichterbij:

detail handlettering illustratie Zwolle

detail handlettering illustratie Zwolle

Het is een heel persoonlijke illustratie geworden, vol met dingen die ik graag in Zwolle doe en bekijk.

Van pentekening naar ontwerp boekomslag

P.S. Toen ik deze blogpost schreef, kon ik niet weten dat mijn illustratie een paar maanden later zou leiden tot een mooie opdracht. Auteur Hanny Kuijer zocht een illustrator voor haar eerste boek. Ze vond mijn pentekening via Google Afbeeldingen en nam contact met me op. Hoe dat afliep lees je hier.

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator/grafisch ontwerper.
Ze maakt: illustraties van mens, dier, natuur, architectuur en interieur | dessinontwerpen | grafisch ontwerp.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje