Wat doe je als je zin hebt om te tekenen, maar totaal geen inspiratie hebt? Je hoofd is als een blanco vel papier: leeg. Je weet niets te verzinnen. HELP!!!
Je bent niet de enige, zelfs illustratoren (zoals ik) overkomt dit regelmatig. Maar…ik heb de oplossing voor je probleem!

Lees hier hoe je je tekenaars-block kwijtraakt + download gratis een poster met inspiratie om te tekenen.

boekenplank

Boeken als inspiratie om te tekenen

Als ik zo’n geen-inspiratie-maar-wel-willen-tekenen-bui heb, duik ik mijn boekenkast in. Ik ben gék op boeken en heb er veel te veel (met dank aan de kringloopwinkels in Zwolle, haha)! Tekeninspiratie haal ik vooral uit boeken met héél véél plaatjes. Favoriete onderwerpen: natuur, mensen, tuinen, architectuur, dieren, kunst en geschiedenis.

Ik scan de boekenruggen en pak een boek dat me op dat moment het meest aanspreekt. Ik kies voor het boek ‘Met mijn tuin in de wolken’ en begin erin te bladeren. Op dat moment gaan m’n ‘inspiratie-voelsprieten’ aan.

Tekening van straatfeestje

Hé, da’s een leuke foto: een straatje met etende mensen aan een grote tafel. Waardoor trekt nou juist déze foto m’n aandacht? Het is de combinatie van de gezellige sfeer, blije mensen, de locatie en het omlijstende groen. Oef…het zijn best veel mensen om te tekenen, dat zie ik maar als een uitdaging. Na een uurtje werken met potlood, zwarte fineliner, aquarelpotloden en aquamarkers is de tekening af:

tekening van straatfeestje


DIY: gratis printable poster met inspiratie om te tekenen

Kun jij zelf ook wel wat creatieve inspiratie gebruiken?
Speciaal voor jou illustreerde ik een mini poster met tekentips.

Klik op onderstaande tekening en download de mini poster.
Print de inspiratieposter uit op A4 papier, hang ‘m op en laat je inspireren.
En pssst…inspireer ook anderen: deel deze post op social media, vind ik leuk!

geillustreerde mini poster met inspiratie om te tekenen

Lees ook:


foto illustrator Hilde Reurink Hilde Reurink is freelance illustrator en grafisch ontwerper.
Volg het Coachingstraject Tekenen/Schilderen met persoonlijke begeleiding van Hilde via e-mail.

Bekijk meer werk van Hilde op:
portfolio Hilde Reurink Kaartje2go icoontje Society6 icoontje Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje LinkedIn icoontje