Eind vorig jaar ontving ik een mailtje met daarin de vraag of ik 6 tekeningen van clowns wilde maken voor een kalender. Natuurlijk wilde ik dat! Een prachtige opdracht, maar… portretten zijn niet mijn sterkste kant. Toch ging ik deze creatieve uitdaging aan. Gelukkig wilde de opdrachtgever niet al te gedetailleerde portretten, hij zou er namelijk zeefdrukken van maken.

De opdrachtgever liet me behoorlijk vrij in de uitvoering van de tekeningen, de enige voorwaarden waren: gebruik vrolijke, felle kleuren en maximaal 6 kleuren per tekening.

Inspiratie, schetsen en acrylverf

Toen ging ik aan de slag. De schetsen maakte ik o.a. in de bibliotheek, onder het genot van koffie en gebak en de tafel bezaaid met boeken over clowns en het circus. De portretten ontstonden door verschillende clowns en gezichtsuitdrukkingen te combineren tot een nieuw geheel. Het schetsen ging vlot. Na goedkeuring van de schetsen van de opdrachtgever ging ik de tekeningen uitwerken op groot formaat papier. De laatste en leukste stap was het inkleuren van de tekeningen met acrylverf.

clown-6-kalenderclown-1-kalenderclown-4-kalender

En toen waren de 6 portretten af. De opdrachtgever was helemaal tevreden, het was precies zoals hij het in z’n hoofd had gehad. Ik was zelf ook erg blij met deze opdracht en het eindresultaat: voor mij de eerste grotere opdracht als illustrator!

clown-3-kalenderclown-5-kalenderclown-2-kalender

 

kalenderDe kalender

Na een paar weken kreeg ik een exemplaar van de kalender thuisbezorgd. De kalender was veel groter dan ik me had voorgesteld, echt enorm. De zeefdrukken benaderen mijn originele illustraties zeer dicht, slechts wat kleine verschillen in kleur.

De kalender is inmiddels als relatiegeschenk verstuurd in een oplage van 200 stuks. Met dank aan de opdrachtgever: GM Zeef & Offsetdruk BV in Amsterdam.

Lees ook:

______________________________________________________________________________________________________________________________________

GRATIS proefles online tekencursus

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden en wil je zelf graag leren tekenen?
Doe dan mijn online cursus 'Leren Tekenen met Lef en Plezier' via Soofos.
Soofos is een platform voor Nederlandstalige online cursussen.

Ik snap dat je vooraf wilt weten wat je koopt.
Meld je aan voor de gratis proefles en ervaar het zelf.
De proefles is vrijblijvend en verplicht je tot niets.
Klik op de button en meld je aan:
banner om je aan te melden voor gratis proefles van online tekencursus

Voordelig leren tekenen?

Na je aanvraag voor de proefles ontvang je een mailtje met alle informatie.
➤ Geen paniek als je het mailtje niet meteen hebt, ik verstuur deze handmatig (geen autoreply).
Je krijgt ook een code voor korting op de volledige tekencursus.
Je betaalt dan nog maar € 44,95 (incl. BTW) in plaats van € 49,95 (incl. BTW).

______________________________________________________________________________________________________________________________________

logo van de Schildertuin De Schildertuin ontwikkelt online cursussen die jou leren tekenen en schilderen.
Hilde Reurink (eigenaar van de Schildertuin) is freelance illustrator/ontwerper.
Volg de Schildertuin ook op social media:
Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje