foto peuter

Op een koude winterdag in het jaar jaartal 1976 werd er een meisje geboren.

Ze groeide op in een creatief gezin. Haar ouders hielden van tekenen, schilderen, klussen, handwerken en zelf foto's ontwikkelen. Hun huis was een paradijsje vol knutselspullen.

foto tekenend meisje Het kleine meisje ontdekte kleurboeken en potloden. Een korte, maar hevige periode van kleurplaten-inkleuren-verslaving volgde. Toen alle kleurboeken vol gekleurd waren en het kleuren binnen de lijntjes haar verveelde, begon ze zelf te tekenen.

Dromen, vrijheid en liefde

illustratie hand die bloem schildert Later-als-ze-groot-was wilde ze naar de Kunstacademie. De jaren gingen voorbij, het meisje werd ouder en bleef tekenen, maar naar de Kunstacademie ging ze niet. Ze ging op kamers en studeerde Textielkunde in Enschede. Daar vond ze haar vrijheid en de liefde. Na haar studie had ze 101 banen, maar geen ervan maakte haar écht gelukkig.

De Schildertuin

logo-ontwerpOp een dag besloot ze haar creatieve hart te volgen en voor zichzelf te beginnen. Tekenen, schilderen en ontwerpen, dat was wat ze wilde! En zo kwam het dat ze zich in 2007 bij de Kamer van Koophandel inschreef. Vanaf dat moment was haar eigen bedrijf De Schildertuin een feit.

Hoe het verder ging met het meisje?
Ze volgde een cursus Desktop Publishing aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze ging wenskaarten ontwerpen. Ze schilderde, tekende, maakte illustraties. Haar werk werd langzaam beter, ze ging netwerken en kreeg haar eerste opdrachten.

profielfoto van de auteurDit is mijn verhaal.
Ik ben Hilde Reurink, illustrator/tekstschrijver/cursusmaker.

Het roer om

Na een paar jaar bleek het freelance bestaan toch moeizaam.
De creatieve concurrentie was groot en ik vond het best lastig om mijn werk te verkopen.
Het was tijd voor een ander plan!

'Ik wil anderen leren tekenen.
Ze motiveren en inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.'

Zo ontstond het plan voor het ontwikkelen van een online tekencursus.

Online tekencursus

In 2019 lanceerde ik mijn allereerste online tekencursus: 'Leren Tekenen met Lef en Plezier'.
Al meer dan 480 cursisten volgden deze tekencursus.

afbeelding cover tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstelllers'

Tekenboek schrijven

Voor de Schildertuin schrijf en blog ik al vanaf de start in 2007, maar ik wilde nóg beter leren schrijven. En zo kwam het dat ik in 2022 mijn diploma voor de studie Zelfstandig copywriter behaalde.

De combi van schrijven en illustreren leidde tot een nieuw project. In het voorjaar van 2023 kwam mijn eerste tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstellers' uit.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

banner gratis proefles online tekencursus

Online tekencursus

In 'Leren Tekenen met Lef en Plezier' begeleidt illustrator Hilde je door de wondere wereld van het tekenen. Deze tekencursus motiveert je om (weer) te beginnen.

Laat je perfectionisme los en heb plezier!

Klik op de button en doe de gratis proefles (les 4).

______________________________________________________________________________________________________________________________________

afbeelding cover tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstelllers'

Elke dag tekenen voor uitstellers | eBook over tekenen

Het tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstellers' is een praktisch eBook dat je helpt om van tekenen een creatieve gewoonte te maken.

Ga de uitdaging aan en maak 31 dagen lang dagelijks een tekening. Auteur en illustrator Hilde Reurink begeleidt, inspireert en motiveert je in een kleurrijk tekenavontuur met veel handige tekentips.

Geschikt voor beginnende én ervaren tekenaars.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

logo van de Schildertuin De Schildertuin blogt over tekenen, schilderen en creatieve inspiratie.
Leer tekenen met de online tekencursus van de Schildertuin.

logo van website ikwordillustrator.nl logo portfolio illustrator Hilde Reurink Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje