netwerken voor ondernemers in Zwolle, metrokaart illustratie Hilde Reurink Als zelfstandig ondernemer kun je nieuwe opdrachten binnenhalen door te netwerken.
Klinkt mooi, maar werkt dat echt zo?
Ja!…tenminste, volgens alle marketingboeken die ik lees;).
Netwerken zou je écht verder helpen.
Mmm…van het woord netwerken alleen al kreeg ik koudwatervrees, moest ik dat écht gaan doen???

Goed dan.
Met lood in m’n schoenen ging ik in 2011 voor het eerst naar een netwerkbijeenkomst.
Het was de Open Coffee in Zwolle.
Vragen als ′Hoe begin ik een gesprek?′ en ′Waar moet ik over praten?′ bleven maar door m’n hoofd spoken.
Eenmaal binnen bleek mijn angst ongegrond. Ik raakte bij de koffiebar al snel aan de praat met een andere bezoekster. En er volgden meer gesprekken met andere ondernemers. Ik was nieuwsgierig naar hun verhaal. De sfeer was erg gemoedelijk. Met een stapel visitekaartjes en nieuwe inspiratie ging ik weer naar huis. Zó, dat had ik toch maar mooi gedurfd!

netwerken voor ondernemers in Zwolle, illustratie Hilde Reurink

Opdrachten via netwerken?

Inmiddels heb ik 3 verschillende netwerkclubs in Zwolle bezocht: Open Coffee, Business Moms en Bites & Business.
En ik heb inderdaad een aantal opdrachten via mijn netwerk gekregen!

Open Coffee Zwolle netwerkgroep

Wat?
Open Coffee Zwolle
is een netwerkgroep voor ondernemers en zelfstandig professionals.
Wanneer?
Elke 2e woensdagochtend van de maand vanaf 8.30 uur (inloop) tot ±11.00 uur.
Waar?
Wisselende locaties in Zwolle, kijk op de site voor meer info.
Elke bijeenkomst start om 9.00 uur met een presentatie van een ondernemer, dat duurt tot een uur of 10 en daarna ben je vrij om te netwerken. Onder het genot van een kop koffie of thee heb je dan de mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers.
Er komen ondernemers uit allerlei sectoren naar de bijeenkomsten. De keren dat ik er ben geweest zag ik telkens veel nieuwe mensen. De sfeer is gezellig, open en laagdrempelig.
Lid worden
Meld je aan via de website.
Kosten
Je betaalt alleen een bijdrage van 4 euro voor twee koppen koffie of thee

Bites & Business Zwolle

Wat?
Bites & Business Zwolle
organiseert zakelijke netwerkdiners voor ondernemende vrouwen. Zowel zelfstandig ondernemers als vrouwen in loondienst zijn welkom. In een informele setting kun je lekker eten, drinken en praten met andere vrouwen.
Wanneer?
Eens in de 2 maanden op een doordeweekse avond. Kijk voor de precieze data op de website. Elke avond begint om 19.00 uur en duurt tot minimaal 22.00 uur.
Waar?

Wisselende locaties, telkens een ander restaurant in Zwolle. Er is geen spreker en geen thema, wel een welkomstwoord en een voorstelrondje.

Tijdens elk Bites & Business zakendiner is er de enveloppenmethode. Aan het begin van de avond doet iedereen een vraag (zakelijk of persoonlijk) in een envelop. De envelop gaat de tafel rond, langs alle gasten. Iedereen die een antwoord heeft op de vraag schrijft deze op een papiertje en doet dat in de envelop. Zo heb je aan het eind van de avond een heleboel goede tips en adviezen.

Ik vond de enveloppenmethode erg leuk en nuttig. Ook positief was de stoelwissel tussen het voorgerecht en hoofdgerecht, zo spreek je meer mensen.
Lid worden
Je mag 1x vrijblijvend meedoen aan een netwerkdiner, je betaalt dan alleen de kosten voor het diner. Als je vaker wilt komen dien je lid te worden.
Kosten
De kosten voor elk diner bedragen 36,50 euro exclusief BTW.
Het lidmaatschap kost 60 euro (excl. BTW).

Lees ook:

______________________________________________________________________________________________________________________________________

banner gratis proefles online tekencursus

Online tekencursus

In 'Leren Tekenen met Lef en Plezier' begeleidt illustrator Hilde je door de wondere wereld van het tekenen. Deze tekencursus motiveert je om (weer) te beginnen.

Laat je perfectionisme los en heb plezier!

Klik op de button en doe de gratis proefles (les 4).

______________________________________________________________________________________________________________________________________

afbeelding cover tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstelllers'

Elke dag tekenen voor uitstellers | eBook over tekenen

Het tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstellers' is een praktisch eBook dat je helpt om van tekenen een creatieve gewoonte te maken.

Ga de uitdaging aan en maak 31 dagen lang dagelijks een tekening. Auteur en illustrator Hilde Reurink begeleidt, inspireert en motiveert je in een kleurrijk tekenavontuur met veel handige tekentips.

Geschikt voor beginnende én ervaren tekenaars.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

logo van de Schildertuin De Schildertuin blogt over tekenen, schilderen en creatieve inspiratie.
Leer tekenen met de online tekencursus van de Schildertuin.

logo van website ikwordillustrator.nl logo portfolio illustrator Hilde Reurink Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje