Tekening van vrouw rennend naar finish voor 31 dagen tekenen

Iedere dag tekenen, dat wil ik! Je neemt het je keer op keer voor. En telkens stel je jezelf teleur als het mislukt. Je zelfvertrouwen daalt onder het nulpunt. En omdat je je toch al een loser voelt, scroll je nog maar eens lusteloos door Instagram. Lichtelijk jaloers op mensen die het kennelijk wél lukt om door te zetten. In deze blog vind je een gouden tip waarmee het jou lukt elke dag te tekenen. Zelfs bij een chronisch tijdgebrek!

Teken elke dag iets

Om elke dag te tekenen is het belangrijkste… dát je tekent. En daarbij maakt het absoluut niet uit of je 2 uur op een dag tekent of ‘maar’ 10 minuten. Want iets doen is altijd beter dan helemaal niet tekenen. Zelfs in 5 minuten tijd kun je een tekening maken. Het zal geen meesterwerk worden en verre van perfect zijn. En misschien voelt zo’n snelle schets voor jou als een mislukking.

Trots op jezelf

Besef dan dat je niet faalt als je de kracht hebt om die dag te tekenen. Ook al zijn het maar een paar lijnen en denk je zelf dat het niets voorstelt. Die paar potloodstrepen op papier zijn het bewijs dat je het kunt. Misschien niet exact op de manier zoals je zou willen. Maar, hee: wees trots op jezelf! Want elke vooruitgang begint met een kleine stap. En die stap? Die zet jij vanaf nu vaker.

Reminder helpt je vaker tekenen

Het is best een uitdaging om je nieuwe tekengewoonte vol te houden. Soms heb je het zo druk dat je domweg vergeet dat je wilt tekenen. De oplossing: zet een reminder in je digitale agenda, een herinnering voor jezelf. Of bedenk een speciaal teken-symbooltje voor in je papieren agenda of bullet journal (BuJo). Tekening van hand met ring als reminder om elke dag te tekenen

Verbind tekenen aan fysiek voorwerp

In plaats van een ‘agenda-plingetje’ kun je ook een fysiek voorwerp verbinden aan je tekengewoonte. Bijvoorbeeld een sieraad dat je dagelijks draagt. Zelf gebruik ik een ring (zie illustratie).

Een horloge, ketting of oorbellen werken ook goed. Of kies voor de koffiemok waar je elke dag uit drinkt. Zie je het voorwerp? Maak dan de associatie tekenen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter het werkt.

Zo denk je voortaan direct aan tekenen als je het speciale voorwerp ziet. En is de kans dat je het vergeet veel kleiner.

Tekenchallenge: 31 dagen elke dag tekenen

Begin vandaag nog met tekenen en probeer het een maand lang vol te houden. Een handige hulp daarbij is de Schildertuin tekenkalender, deze kun je gratis downloaden.
Hoe je dat doet? Klik op onderstaande banner en lees alles over dit cadeautje.

Elke dag tekenen? Met deze gratis tekenkalender lukt het!

Misschien vind je dit ook interessant:

______________________________________________________________________________________________________________________________________

banner gratis proefles online tekencursus

Online tekencursus

In 'Leren Tekenen met Lef en Plezier' begeleidt illustrator Hilde je door de wondere wereld van het tekenen. Deze tekencursus motiveert je om (weer) te beginnen.

Laat je perfectionisme los en heb plezier!

Klik op de button en doe de gratis proefles (les 4).

______________________________________________________________________________________________________________________________________

afbeelding cover tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstelllers'

Elke dag tekenen voor uitstellers | eBook over tekenen

Het tekenboek 'Elke dag tekenen voor uitstellers' is een praktisch eBook dat je helpt om van tekenen een creatieve gewoonte te maken.

Ga de uitdaging aan en maak 31 dagen lang dagelijks een tekening. Auteur en illustrator Hilde Reurink begeleidt, inspireert en motiveert je in een kleurrijk tekenavontuur met veel handige tekentips.

Geschikt voor beginnende én ervaren tekenaars.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

logo van de Schildertuin De Schildertuin blogt over tekenen, schilderen en creatieve inspiratie.
Leer tekenen met de online tekencursus van de Schildertuin.

logo van website ikwordillustrator.nl logo portfolio illustrator Hilde Reurink Instagram icoontje Facebook icoontje Pinterest icoontje